Home Egyéb Aktuális korlátozások

Aktuális korlátozások

A hatályos jogszabályok értelmében az erdőterületet gyalogosan, emberi erővel hajtott kerékpárral és lóval bárki látogathatja. Az erdőjárók kényelme érdekében a Pilisi Parkerdő Zrt. időben figyelmezteti a látogatókat az egyes területek lezárásáról.

A Pilisi Parkerdő Zrt. területén érvényes aktuális korlátozások térségenként és erdészetenként:

BUDAI-HEGYSÉG

Budapesti Erdészet (tel: 06-1-391-0540)

2017. február 28.

A Budapesti Erdészet tájékoztatja az erdőlátogatókat, hogy a Kis-Hárs-hegyen található Makovecz Imre-kilátót átmenetileg lezárják időszaki műszaki felülvizsgálat miatt. A nagy-hárs-hegyi tavaly renováláson átesett Kaán Károly- kilátó azonban továbbra is várja a túrázni vágyókat.

Az erdészet kéri és köszöni a kirándulók megértését.

GÖDÖLLŐI-DOMBSÁG

Valkói Erdészet (tel: 06-28-572-020)

2018. február 26.

A Valkói Erdészet tájékoztatja az erdőlátogatókat, hogy a a vadállomány védelme érdekében, a gímszarvasok agancs hullatásának idejére a térképen feltüntetett erdőterület látogatása nem lehetséges 2018. február 26 – 2018. március 23. között. A látogatás tilalma a turistautakra nem vonatkozik. 

A vadállomány általános kondíciója a kemény téli időszakban legyengül. Az agancs utáni hajsza megzavarja a vad pihenését. A vad a zaklatás következtében nem talál sehol nyugalmat, nem meri felkeresni a táplálkozó helyeket. Az űzött, riadt vad az erdőfelújítást védő kerítéseken fennakadva megsérülhet, elpusztulhat.

A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a korlátozás betartását, a jó szándékú erdőlátogatók zavarását kerülve, folyamatosan ellenőrzik.

A térségben kirándulni, pihenni vágyókat március hónapban is 8:00-16:00-ig fogadja a Valkói Erdészet kezelésében lévő 350 ha alapterületű Gödöllői Erdészeti Arborétum játszóterével, tűzrakó helyeivel, pad-asztal garnitúrákkal.

Az erdészet előre is köszöni az erdőjárók megértését.

Lezárással érintett terület

VISEGRÁDI-HEGYSÉG

 

Pilismaróti Erdészet (tel: 06-33-471-169)

2017. szeptember 06.

A Pilismaróti Erdészet tájékoztatja az erdőlátogatókat, hogy a Nimród Hotel épületének életveszélyes állapota miatt a piros háromszög, kék sáv, kék kereszt, kék körtúra jelzésű turistautat kb. 200 méter hosszú szakaszon a rendőrség lezárta! A lezárt területet a turistaúttal párhuzamosan futó szilárd burkolatú úton, az Eötvös Lóránd utcán tudják megkerülni.

AJÁNLJUK

LEGNÉPSZERŰBB BEJEGYZÉSEK