AKTUÁLIS

Megújult a Pilisi Parkerdő Zrt. honlapja

Február elején megújult a Pilisi Parkerdő Zrt. online felülete, a www.parkerdo.hu oldal. A mostantól okostelefonra és tabletre is optimalizált, kényelmesen használható honlap fő célja...

Rekordok éve a Pilisi Parkerdőben

A főváros környéki erdőterületen a természet és az ember évezredek óta együtt él. Idén mindkét aspektus tekintetében gyarapodásnak örülhetett a Pilisi Parkerdő: az egyébként...

IDŐJÁRÁS

 

KORLÁTOZÁSOK

KÜLDETÉSÜNK

Erdei illatok, hangok, nyomok, állatok és növények testközelből – ezt jelenti számunkra a környezeti nevelés. Mindazt, amit nagyapáink még tudtak, de a városiasodó ember már elfelejtett. Melyik felhőből várható eső, melyik növényből főzhető gyógytea, milyen jeleket kell megfigyelnünk útközben, hogy hazataláljunk az erdőből, és melyik letűnt kor emlékét őrzi egy-egy kőhalom vagy árok az erdő mélyén?
A visegrádi Mogyoró-hegyen 1988-ban alapított, később alapítója nevét felvevő Madas László Erdészeti Erdei Iskola hazánk és Európa legelső erdei iskolája.

JÁTÉK

Ha kíváncsi vagy az erdő rejtelmeire, de még sohasem etettél hollót kukacokkal, akkor itt az idő, hogy kipróbáld az ERDŐJÁRÓ játékot! Fél óra alatt felkészült erdőjáróvá válhatsz, nem mellesleg pedig felnevelhetsz egy tojásból kikelő fiókát!

NE MARADJON LE SEMMIRŐL