Erdei húsvét a Madas László Erdészeti Erdei Iskolában

295

Március 5-én érkezett az első csoport a Madas László Erdészeti Erdei Iskola böjti időszakban szervezett „Erdei húsvét” programsorozatára. Az időjárás igencsak megtréfált mindenkit, hiszen az ébredő tavasz helyett még a téli alvó erdőben sétálhattak a gyerekek. Ők persze nem bánták, hogy megrohamozhatták az Erdei Művelődés Háza előtti hóvárat, és jókat csúszkáltak a havas hegyoldalban.

Az Erdei Művelődés Házában még javában ropog a tűz a cserépkályhában, de a tavasz már bekukucskált: készülnek a húsvéti tojások, sülnek a nyuszisütik.

Az erdei iskola „házi” bábszínháza is új mesével várja a gyerekeket. A meséből kiderül, hogyan vette át a nyuszi a húsvéti báránytól az ajándékhozó szerepet, az izgalmas történet epizódjain keresztül kicsik és nagyok is megismerkedhetnek a húsvéti szokások átalakulásának történetével.

Az első héten 113 kisiskolás és óvodás gyermek, valamit 11 pedagógus vett részt húsvéti készülődésünkön. A nagyszerdáig tartó, teltházzal futó programsorozatra mintegy 400 gyermek és pedagógus jelentkezett, így az ország legrégebbi erdei iskolájában idén ismét több száz fiatal ismerkedhet meg testközelből az ébredő tavaszi erdővel és a húsvéti ünnepkör néphagyományaival.