HÍREK

Tél végi rendrakás a Pilisben

Az ország leglátogatottabb parkerdeiben a Pilisi Parkerdő Zrt. mintegy 100 millió forintot fordított rendrakásra. Az erdészek a feladatukat immár betöltött erdővédelmi kerítéseket, használhatatlanná vált...

IDŐJÁRÁS

 

ÖRÖKERDŐ GAZDÁLKODÁS

A Pilisi Parkerdő Zrt. tudatosan vállal úttörő szerepet a folyamatos erdőborítást biztosító örökerdő-gazdálkodás mind nagyobb erdőterületeken történő bevezetésében és üzemeltetésében, amelyet ma már mintegy 22 ezer hektáron, a kezelésében lévő erdőterület közel 40%-án folytat. A folyamatos erdőborítás azt jelenti, hogy az erdő tájképi jellege a fakitermelések következtében nem sérül, a külső szemlélő számára szinte észrevétlen a beavatkozás.

Az örökerdők jellemzője az erdőklíma folyamatos fenntartása, a horizontális és vertikális erdőszerkezet változatossága, a vegyeskorúság, az elegyesség, a válogató (szálankénti vagy kiscsoportos) erdőművelés, a famatuzsálemek, a holtfa mint fontos élőhely védelme. Célunk a kiváló minőségű és optimális nagyságú fakészlet kialakítása, fenntartása, a természeti értékek és a tájkép védelme, az élményt és felüdülést nyújtó, vonzó és változatos erdőkép fenntartása.

NE MARADJON LE SEMMIRŐL

TUDNIVALÓK