Megújult a Pilisi Parkerdő Zrt. honlapja

1953

Február elején megújult a Pilisi Parkerdő Zrt. online felülete, a www.parkerdo.hu oldal. A mostantól okostelefonra és tabletre is optimalizált, kényelmesen használható honlap fő célja a tájékoztatás: bemutatni a pilisi erdők értékeit, az erdészek munkáját, és segítséget adni a természetjáróknak túráik szervezéséhez.

A Pilisi Parkerdő Zrt. megújult honlapján kiemelt helyet kaptak a természetjárással kapcsolatos információk: ha valaki bizonytalan lenne, hogy merre induljon kirándulni, számos látványosság leírása közül választhatja ki a számára leginkább megfelelő úti célt vagy éppen erdei szálláshelyet. A Pilis Bike kerékpáros útvonalhálózat térképeit böngészve megszervezhető egy könnyed családi biciklizés vagy akár egy keményebb edzés is. Számos aktuális információt olvashatnak a tűzgyújtási tilalomtól kezdve a gombagyűjtés szabályain át az időjárásig. (Ez utóbbihoz nagy segítséget jelenthet a pillanatnyi helyzet megismerésében a Pilisben található webkamerák képeit összegyűjtő funkció.)

Az új honlap okostelefonra és tabletre is optimalizált, így akár útközben is használható. Közvetlen kapcsolatot alakítottak ki az erdőgazdaság közösségi média-felületeivel is, így könnyen elérhetők az ott található szöveges vagy éppen videótartalmak is.

A turisztikai fókusz mellett a megújult tartalom részletesen bemutatja az erdészek szakmai munkáját is, amelynek legfőbb célja az erdők fenntartása. Kiemelt figyelmet kapott továbbá a természetvédelem is, ami a természeti értékek aktív megőrzésének példáit gyűjti össze és ismerteti. Nem utolsósorban pedig a honlapon megtalálhatók a Pilisi Parkerdő Zrt. erdei iskolái (Madas László Erdészeti Erdei Iskola, Hármashatár-hegyi Erdészeti Erdei Iskola) és a tavalyi évet látogatói rekorddal záró Budakeszi Vadaspark is.