Home Pilisi Parkerdő Tudnivalók Engedélyek, rendezvényhelyszínek

Engedélyek, rendezvényhelyszínek

A parkerdők egyik fontos funkciója, hogy helyszínt adjanak a természetben rendezendő különféle eseményeknek. A természetes környezet védelme érdekében azonban bizonyos rendezvényekhez az erdészet engedélye szükséges. Ilyenek a

  • sport- és céges rendezvények,
  • koncertek
  • és általában minden nagyobb létszámú rendezvény.

Míg például az iskola egy-két osztályát érintő akadályversenyhez nem kell engedély, ha már az egész iskolával szeretnénk egy tisztáson iskolai napot tartani, akkor meg kell keresnünk az illetékes erdészetet. Nagyobb résztvevői létszám esetén már csak a kiválasztott helyszín foglaltsága miatt is érdemes érdeklődni. Szintén engedély szükséges a filmforgatásokhoz, a mutatványos vagy az árusítási tevékenységhez.

Az engedélykérelmek eljárási díja egységesen: 10.000 Ft + ÁFA

Az engedély az összeg megfizetése után kerül kiállításra. Az engedélyezési díj magában foglalja az egyeztetésre, esetenként az illetékes hatóságok tájékoztatására, az esetleges terepi bejárásra és ellenőrzésre, valamint az ügyintézésre fordított munka költségeit.
Természetvédelmi oltalom alatt álló területeken az erdészet engedélye mellé be kell szerezni a természetvédelmi hatóság engedélyét is.

A kérvényben jelöljék meg:

  • a tervezett helyet és időpontot,
  • a résztvevők várt létszámát,
  • és lehetőségekhez mérten a tervezett programot.

Sportrendezvények esetén hasznos a tervezett rajt/cél helyet, az útvonaltervet, tájfutás esetén pedig az ellenőrző pontok helyét térképvázlaton bejelölni. Ne felejtsék el megadni elérhetőségeiket, lehetőleg telefonszámmal, e-mail címmel együtt!
A kérvényt a Pilisi Parkerdő az informacio@pprt.hu email címen fogadja.

AJÁNLJUK

LEGNÉPSZERŰBB BEJEGYZÉSEK