Kisvillámi Vadvirágos tanösvény

  46

  Tanösvényünk a Kisvillám ritkán látogatott területére vezet, amely a Visegrádi-hegységre jellemző védett természeti értékekben bővelkedik. Ahhoz, hogy az itt élő növény- és állatvilág mai állapotában még sokáig fennmaradhasson, a bejárás során fokozottan ügyelnie kell a látogatónak arra, hogy csakis a kijelölt útvonalon haladjon!

  A tanösvény 14 állomáspontja nemcsak a táj mai képét mutatja be, hanem időutazásaink segítségével az itteni gazdag élővilág kialakulása is megismerhető. A természetvédelem köntösébe csomagolt ismeretanyag segíti látogatóinkat a természetkímélő viselkedésmód elsajátításában.

  Vezetőfüzet a Madas László Erdészeti Erdei Iskolában korlátozott számban igényelhető, vagy innen letölthető.

  A tanösvényről szóló mesekönyv, az Egy kisholló nagy csatája a kökönyök földjén az itt élő állatok és növények szemszögéből mutatja be hazánk e kis csodaszegletét, izgalmakban bővelkedő, lebilincselő történetek segítségével. A könyv az erdei iskolában kapható!

  Hol található?: Pilis - Visegrádi-hegység

  Kategória: Tanösvény

  Hogyan közelíthető meg?: Autó, Gyalog, Kerékpár, Tömegközlekedés

  Nehézségi fok: Könnyű

  Megközelítés: A Mogyoró-hegyet többféle irányból tudjuk megközelíteni: személygépkocsival és autóbusszal Visegrád felől a Panoráma úton, a 11-es főút felől a Kis-Panoráma úton érhetjük el. Busszal megközelíthető a Mogyoróhegy Étteremmel szemben található buszmegállótól, ahová menetrendszerinti járat közlekedik. A menetrend a Volánbusz honlapján értető el.

  Kerékpárral a Pilis-Dunakanyar kerékpárútvonal hálózat részeként, a piros jelzésű kerékpárúton (Kis-Panoráma út) juthatunk el ide. Gyalogosan Visegrád felől a Salamon-tornyon keresztül a kék kereszt, valamint Visegrád-Szentgyörgypuszta felől a festői Áprily-völgyön át, a kék négyzet jelzésű turistaúton közelíthető meg.