Új nyomvonalon indul nyáron a Pilisben az Erdei Vándortábor

502

Megújult pilisi útvonalat járhatnak végig az érdeklődők a Vándortábor Program idei nyári szezonjában. A számos természeti és kulturális látnivalót kínáló programra már lehet jelentkezni a www.vandortabor.hu oldalon keresztül.

A 2017. évi tesztek tapasztalatai alapján a Pilisi Parkerdő szakemberei átalakították a népszerű pilisi vándortábor útvonalat. A felső tagozatos és középiskolás diákokból álló csoportok változatlanul hét nap alatt járhatják végig az ország szívének erdőségeit, de fordított irányban, ugyanis az Erdei Vándortáborok 2018 nyarán Szentendréről indulnak, és Visegrádra érkeznek meg.

A Dunakanyar gyönyörű panorámája, a visegrádi erdei iskola programjai és a Fellegvár meglátogatása így mintegy a koronája lesz a nyolcvan kilométeres vándorlásnak, mint ahogy az ikonikus Spartacus-ösvényen is a Dunakanyar irányába, az igazán látványos panoráma felé haladnak majd a vándortáborozók. Új táborhelyet is kialakítottak szervezők, ugyanis az első két éjszakát a Szentendre melletti Kő-hegyi Menedékháznál felállított sátrakban töltik majd a résztvevők. A pilisszentlászlói és a visegrádi táborhelyek változatlanok maradtak, és az egyhetes program során kínált természeti és kulturális látnivalók tárháza sem csökkent: a Fellegvár meglátogatása és az erdei iskola programok mellett az erdei vándorok végigjárják a vadregényes Holdvilág-árok szurdokvölgyét, meghódítják a Prédikálószéki-kilátót és megismerkednek a Bertényi Miklós Füvészkeret növényritkaságaival.

A Vándortábor Program 2018-ban az erdei táborozási lehetőség mellett vízi és kerékpáros útvonalakat is kínál elérhető áron a felsős és középiskolás diákok csoportjai számára. A június 16. és augusztus 20. közötti programokról további információ olvasható a www.vandortabor.hu oldalon, ahol egyúttal a jelentkezést is be lehet nyújtani.

A pilisi Erdei Vándortábor-útvonal szépségét az alábbi, egy tavalyi csoport útját végigkövető videóban lehet megcsodálni: https://www.youtube.com/watch?v=sMpYE7Jh7cs