Home Erdei iskolák Hollós mesekönyv sorozat

Hollós mesekönyv sorozat

Az elveszett fészek

Az elveszett fészek címmel megjelent az EMH első erdei képeskönyve, mely a mesebeli holló segítségével mutatja be a Mogyoró-hegy lakóit.

A mesekönyv beszerezhető az Erdei Művelődés Házában.

Gyűrűkaland hollóháton

Megjelent Az elveszett fészek mesekönyv folytatása, mely még izgalmasabb, kalandosabb felfedező útra invitálja olvasóit. Megismerkedhettek holló új barátaival, Jámborral, a vizslával és a cincérekkel. Mire a könyv végére érsz, érteni fogod az ember és az erdő szoros kapcsolatát is. A könyv melléklete egy valódi erdei társasjáték, mely segítségével erdésztudományodat is bebizonyíthatod.

A mesekönyv beszerezhető az Erdei Művelődés Házában.

Egy kisholló nagy csatája a kökönyök földjén

Megjelent hollós mesekönyv-sorozat harmadik kötete, melyben öreg hollónk már családfővé lépett elő. Népes családjának minden gondja a nyakába szakadt, főként legnagyobb fiával, Kishollóval gyűlik meg a baja. Kisholló és új barátai hadba állnak a vélt gaz török sereg ellen, közben előkerül a vén jóbarát, Jámbor kutya is. Mire a könyv végére érsz, érteni fogod a magyar nép sorsát, történelmi tragédiáit Kisholló küzdelmén keresztül. A könyv melléklete a régen várt erdei szakácskönyv, melyben összegyűjtöttük mindazokat a recepteket, amiket eddig zsíros, lekváros kézzel írtatok egy-egy jól sikerült konyhai munka után.

A mesekönyv beszerezhető az Erdei Művelődés Házában.

Fénytündér és a hollólányok

A Hollós mesekönyvsorozat negyedik kötete. A hollócsalád kalandjai most a Fekete-hegyen folytatódnak. A mese központi témája a fény. A Fénytündér és Kiscsillag segítségével fény derül a Fekete-hegy titkaira: miért színesek a virágok, miért zöld a fű, miért fehér a hó. Együtt tanulhatunk írni, olvasni és számolni a fekete-fehér iskola nebulóival, találkozhatunk a Nagy Égi Vadásszal és a napleányokkal is. Miska erdész két új vizslája, Lurkó és Panka teszi még színesebbé a fekete-fehér iskolai tanulóinak nem épp unalmas életét. A könyv melléklete a növényi festékek egyszerű elkészítését, hagyományait mutatja be kifestőkönyv formájában.

A mesekönyv beszerezhető az Erdei Művelődés Házában.

Kísértet a csoda-rejtő völgyben

A Hollós könyvsorozat ötödik kötete kísérteties kirándulásra hívja ifjú olvasóit. A varázslatos Áprily-völgy a valóságban is rengeteg szörnyeteg lakhelye: tekergőző fák, fura fatuskók lakják e völgyet. Nem is csoda, ha Kisholló és új barátja, egy karcsú vaddisznósüldő folyton rémisztgeti egymást és környezetüket. A meséből kiderül, létezik-e igazi rém, vagy csak a természet játszik furcsa játékot a mese kis állathőseivel.

A mesekönyv beszerezhető az Erdei Művelődés Házában.

AJÁNLJUK

LEGNÉPSZERŰBB BEJEGYZÉSEK