Áprily-völgyi Rege-Termő Tanösvény

  43

  Az Áprily-völgyi Tanösvény jelenlegi formájában 2005-ig rejtegette előttünk titkait. Addig ugyanis drótkerítésbe ütközött az, aki sétáját ezen az útvonalon tervezte. A kerítés mögött egy vadaskert volt, mely nemcsak az itt élő vadvilágot szorította korlátok közé, de a kirándulók szeme elől is csodákat takart el. Vízesések, búvópatakok, szédítő mélységek és ámulatba ejtő magas sziklák tárulnak az ember szeme elé, mely az arra kirándulókból gyermekkori élményeket, s a legvadregényesebb olvasmányokat csalogatják elő. Kísértet-völgy, kőszínház, vaddisznó-lakta zöldvár: a rejtelmes nevekről többet is megtudhatunk a Madas László Erdészeti Erdei Iskolában.

  A tanösvényről szóló mesekönyv, a Kísértet a csoda-rejtő völgyben az erdei iskolában kapható!

  Hol található?: Pilis - Visegrádi-hegység

  Kategória: Tanösvény

  Hogyan közelíthető meg?: Autó, Gyalog, Kerékpár, Tömegközlekedés

  Nehézségi fok: Közepes

  Megközelítés: A Mogyoró-hegyet többféle irányból tudjuk megközelíteni: személygépkocsival és autóbusszal Visegrád felől a Panoráma úton, a 11-es főút felől a Kis-Panoráma úton érhetjük el. Busszal megközelíthető a Mogyoróhegy Étteremmel szemben található buszmegállótól, ahová menetrendszerinti járat közlekedik. A menetrend a Volánbusz honlapján értető el.

  Kerékpárral a Pilis-Dunakanyar kerékpárútvonal hálózat részeként, a piros jelzésű kerékpárúton (Kis-Panoráma út) juthatunk el ide. Gyalogosan Visegrád felől, a Salamon-tornyon keresztül a kék kereszt, valamint Visegrád-Szentgyörgypuszta felől a festői Áprily-völgyön át, a kék négyzet jelzésű turistaúton közelíthető meg.