Hűvösvölgyi Nagy-rét

  48

  Családi piknikek vagy nagyobb rendezvények ideális helyszíne a Budapest II. kerületében megbúvó háromhektáros rét. Rendszeresek a különböző rendezvények, sportesemények, a környék sportolni vágyó lakossága is nap mint nap jár ide futni, kocogni.

  Akadálymentesített, kerekesszékkel teljes hosszában végigjárható tanösvény szegélyezi a rétet, a közeli Hárs-hegy oldalában pedig erdei tornapálya is található. A kék jelzés mellett, a hűvösvölgyi végállomás felé vezető szakaszon a természetközeli erdőgazdálkodási módszerek bemutató területét találjuk. A három foltból álló bemutatót a Pilisi Parkerdő a WWF-fel együttműködésben hozta létre.

  Hol található?: Budai-hegység

  Kategória: Pihenőhely

  Hogyan közelíthető meg?: Autó, Gyalog, Kerékpár, Tömegközlekedés

  Nehézségi fok: Könnyű

  Megközelítés: Az 56-os villamos hűvösvölgyi végállomásától 10 perc séta az országos kék jelzésen. A villamos végállomástól induló 63-as busszal négy megállót utazva a rét másik sarkába érkezhetünk.

  Kerekesszékkel közlekedők személygépkocsival tudják a helyszínt megközelíteni. A Nagykovácsi útról az erdészház mellett kell lekanyarodni a rétre, ahol a sorompó előtt háromállásos akadálymentes parkoló vehető igénybe. A többi gépkocsi számára a Nagykovácsi út túloldalán két murvázott parkolót alakítottak ki, amit jelenleg az illegális szemétlerakás megelőzése érdekében folyamatosan zárva tartanak. A parkoló kizárólag a Budapesti Erdészettel történő előzetes egyeztetés után használható (pl. rendezvények esetén).