Címzetes egyetemi docensi címet adományozott a Soproni Egyetem Némedy Zoltánnak

2343

A Soproni Egyetem Szenátusa 2020. június 17-i ülésén határozott az egyetemi alapítású kitüntetések adományozásáról. Némedy Zoltán, a Pilisi Parkerdő Zrt. fakitermelési-fakereskedelmi osztályvezetője címzetes egyetemi docensi címet kapott.

Címzetes egyetemi docensi cím az egyetemmel közalkalmazotti jogviszonyban nem álló, országosan elismert szaktekintélynek adható, aki az intézmény oktatási, tudományos tevékenységét, fejlesztési feladatait segíti. Némedy Zoltán a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán kapott címzetes egyetemi docensi címet.

Az egyetem a cím adományozásának indoklásában kiemelte: Némedy Zoltán több mint egy évtizede tevékenyen részt vesz az Erdőhasználattan I. tantárgy egész napos tömbösített gyakorlatainak megszervezésében és lebonyolításában. „Elkötelezett és lelkes híve a folyamatos erdőborítás szerinti gazdálkodásnak. Az erdészetnél a kezdetektől fogva szoros kapcsolatot ápol a hazai erdészeti szakközépiskolákkal (Roth Gyula Erdészeti, Faipari SZKI, Kiss Ferenc Erdészeti SZKI), valamint az Erdőmérnöki Kar egyes intézeteivel” – írta méltatásában az egyetem.

Némedy Zoltán, erdőmérnök

Némedy Zoltán „lelkes szervezője és lebonyolítója számos tanulmányútnak, rendezvénynek”, amelyek közül évek óta az egyik legsikeresebb a Soproni Egyetemen – mind a technikusok mind a hallgatók számára – a kíméletes közelítés a Visegrádi Erdészetnél. Mint írták, visszatérő program ezenkívül Némedy Zoltán szervezésében az erdőanyai szálaló völgy megtekintése, a Brassó-Sopron-találkozó és a végzős hallgatók záró tanulmányútja.